Vaikka olen blogannut vuodesta 2004, en ole koskaan pitänyt omaa suomenkielistä blogia. Olen toki julkaissut suomenkielisiä artikkeleita muilla verkkosivuilla.

Olen kokenut, että englanniksi saa suuremman potentiaalisen yleisön ja sitä kautta mahdollisuuden oppimiseen.

Viime vuosina sosiaalisen median yleistymisen myötä olen tosin tullut toisiin aatoksiin.

Ensin Twitter ja Facebook muuttivat sitä tapaa, miten ihmiset keskustelevat verkossa. Keskustelu siirtyi blogien kommenttipalstoilta ja blogien välisistä Trackback-linkityksistä eri ihmisten Facebook-seinille ja Twitter-virtoihin. Koin, että ajattelu lakkasi n. 2008 tienoilla ja sen korvasi impulsiivinen linkkien jakelu omissa verkostoissa. Nykyään jos kommentteja haluaa kirjoituksilleen, ne kannattaa julkaista omalla seinällä Facebookissa. Tämä tosin tekee keskustelusta köyhää ja keskusteluihin on hankala palata. Moni keskustelu myös käydään sellaisilla Facebook-seinillä, jonne itsellä ei ole pääsyä, koska henkilö ei kuulu ”ystäviini”.

Englanninkielinen blogini löytyy täältä. Kirjoitin sitä aktiivisesti vuoden 2009 loppuun asti, jonka jälkeen kirjoitustahti väheni ja lopulta tyrehtyi lähes kokonaan. Yksinkertaisesti en enää oppinut lukijoiltani ja muilta bloggaajilta samalla tapaa dialogin kautta kuin ennen. Yksi syyllinen tähän oli – ironista eikö totta – sosiaalisen median yleistyminen.

Viimeisen vuoden aikana olen lähtökohtaisesti keskittynyt yritysteni pyörittämiseen ja esiintymisiin.

Nyt kuitenkin uuden aihepiirin avautumisen myötä olen päättänyt avata blogini uudelleen. Syy on jälleen se sama, eli oppiminen.

Aion tässä blogissa keskittyä mm. seuraaviin asioihin:

  • Ruumiin suorituskyvyn merkitys tietotyössä
  • Tietotyöläisen ruokavalio ja kokonaisvaltaiset elämäntavat
  • Digitaalisen työn uudet ulottuvuudet, jotka avautuvat itsensä mittaamisen (”quantified self”) kautta
  • Oman työn kehittäminen ja tehostaminen hyödyntämällä pilvestä saatavia resursseja
  • Oppiminen ja siihen liittyvät mekanismit digitaalisessa ajassa

Nämä kiinnostavat tällä hetkellä henkilökohtaisesti eniten ja pyrin tuottamaan niistä vinkkejä, videoita ja hyvin taustoitettuja artikkeleita. Koen että minulla on niistä paljon annettavaa sekä opittavaa.

Onko sinulla toiveita aiheista, joista kirjoittaisin? Jos tekisin haastatteluita aiheiden tiimoilta, ketä haastattelisin?

Share →
  • Hei Teemu, minulla on samat kokemukset tuosta bloggauksen muutoksesta ja keskustelun hajanaisuudesta. Noista aiheista, fyysinen tekeminen tietotyöhön liittyen kiinnostaa erityisesti, sekä kaikki aidosti kätevät mittaussoftat.